Slavimo prvu godinu uspješnog rada Platforme Zelenica

Slavimo prvu godinu uspješnog rada Platforme Zelenica

POZIVAMO SVE GRAĐANE DOBRE VOLJE NA TULUM ZELENICE!
 

Slavimo prvu godinu uspješnog rada Platforme Zelenica.

Proslava će se održati u Domu Kulture Prečko – Prečko 2a, u subotu 26.11.2016. 19-22h.

Sajmić kreativaca i proizvođača hrane, slobodna razmjena, zdrava hrana, izložba i filmić o radu Platforme, muzika & Tuuuuuluuuum!!!

Finu klopu s OKUSOM DOMA – dođite zaliti PLAVUŠOM zadružne pivovare Brlog ♥. Podržite lokalne proizvođače hrane i kreativce. Dođite se družiti i razmijeniti stvari, knjige, igračke.

Zelenica je suradnička platforma udruga i organizacija koje zajednički žele djelovati na društvo prema promjeni ponašanja iz neodrživog u održivo društvo – koje podržava ljude, prirodu i pravednu raspodjelu u zajednici.

Platforma je u 2016. organizirala građanske akcije Plac pod maskama u Borovju, Zeleni dan u Voltinom, Savica Cvjeta i Dan D(ugave), te pokrenula građanske inicijative Travoltino i Dugave. Pomogli smo rad Tranzicijske grupe Savica, te organizirali Grupu solidarne razmjene u Voltinom i Dugavama.

Kroz naše akcije potaknuli smo ljude da hranu nabavljaju od malih, lokalnih i organskih proizvođača, te da sami mogu učiniti puno za sebe, okoliš i susjede (razmjena stvari, uređenje okoliša, urbano vrtlarenje, druženja, radionice za djecu i na temu zdrave prehrane)

Rad platforme financijski je podržala Nacionalna Zaklada za razvoj civilnog društva.